Luxe appartement Dubai te koop

De Belgische vastgoedmarkt staat stil

28 aug, 2023

“De Belgische vastgoedsector is een meester in het laten uitschijnen dat alles altijd goed gaat, maar dat kan natuurlijk niet. Er is meer transparantie nodig en mensen uit de sector moeten meer zeggen waar het op staat”, getuigt een CEO anoniem in het Belgische magazine Trends.

Voor een uitgebreide reportage over de huidige vastgoedmarkt in België sprak het financieel-economisch weekblad met verschillende vastgoed experts, maar ook met CEO’s van ontwikkelaars, vastgoedfondsen en -investeerders. Trends liet deze mensen anoniem hun verhaal doen, zo konden zij vrijuit getuigen.

Wachten en hopen

Mooi en hoopgevend klinkt het allemaal niet. De conclusie van het artikel is dat de gouden periode voor de vastgoedmarkt in België voorbij is. “Vorig jaar was een uitzonderlijk jaar voor de omzet en het aantal transacties, maar de jongste drie maanden is de markt volledig stilgevallen”, zegt een analist die de sector in ons land op de voet volgt. “Alle segmenten van de vastgoedmarkt vertragen, van kleine residentiële projecten tot grote projecten in het winkelvastgoed, kantoren of logistieke panden.”

“Er staan nog heel weinig grote vastgoedinvesteringen op til. Iedereen kijkt naar elkaar en wacht af”, laat een CEO van een fonds voor ontwikkeling en investering dan weer optekenen.

De boodschap van de meeste experts die Trends interviewde is echter “dat wachten ijdele hoop is”.

Het Belgisch vastgoedfeestje is gedaan

De cover van Trends vat het misschien nog het best samen: “het vastgoedfeestje is gedaan”, kopt het magazine.

Belgische vastgoedinvesteerders zijn niet langer tevreden met 3 à 4 procent rendement, maar verwachten nu een gemiddeld rendement van 6 à 7 procent. Een eis die de plannen van vastgoedontwikkelaars danig dwarsboomt en tot (de actuele) stilstand leidt.

Dubai: ROI’s tot 7 procent

Veel Belgische investeerders zagen de huidige situatie al maanden geleden aankomen en besloten reeds om de stap naar het buitenland te wagen.

Gelukkig is het nog niet te laat en is het nog altijd mogelijk om de vastgoedmarkt in Dubai te verkennen. Want naast hogere rendementen en meer zekerheid, biedt het emiraat nog andere voordelen tegenover België.

Investeren in vastgoed in Dubai? Guy Penders en Vastgoedexpert Dubai begeleiden u van A to Z

Interesse gekregen om te investeren in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op