Het financiële aspect van Dubai

Inleiding

Alvorens aan het financiële aspect te beginnen, betreffende het investeren in vastgoed, wijzen wij er graag op dat dit een algemene schets is. Elke situatie is heel persoonlijk en dus verschillend. Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat de investeringsmogelijkheden zijn vooraleer er wordt overgegaan tot investeren. Daarbij kan het team van Vastgoedexpert Dubai u persoonlijk bijstaan. Lees alvast op deze pagina welke nettorendementen er te behalen zijn, maar ook de verhuurbaarheid, hoeveel vastgoed gemiddeld kost in Dubai, hoe het belastingtechnisch in elkaar zit en hoe u een financiering via de bank kan verkrijgen in uw thuisland, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Deze onderwerpen komen aan bod

Klik hieronder op de categorieën om meer te weten te komen.

Hefbomen met financiering

Netto-rendement

Vastgoed-prijzen

Aankoop-kosten

belastingen

Hoe hefbomen met een financiering?

1. Gebruik de bank als uw financiële partner

Wist u al dat u kan lenen voor de aankoop van vastgoed in Dubai? Het verkrijgen van een lening vanuit uw thuisland, voor de aankoop van vastgoed in Dubai, kan een goede optie zijn om uw investering te financieren. Door gebruik te maken van externe financiering kan u meer rendement creëren op uw eigen middelen. Het is echter belangrijk om de voorwaarden, rentetarieven en vereisten van de bank zorgvuldig te onderzoeken, alsook professioneel advies in te winnen om de beste financieringsoplossing voor uw situatie te vinden. Neem contact op met ons voor meer informatie en persoonlijke begeleiding.

Ons team van Belgische en Nederlandse kredietadviseurs staat klaar om u te helpen bij de financiering van uw vastgoed. Investeer in uw toekomst en profiteer van de vele mogelijkheden die Dubai te bieden heeft.

2. Hoe berekent u uw rendement op eigen inbreng?

Door gebruik te maken van een bankfinanciering kan u uw rendement op eigen inbreng aanzienlijk verhogen. U maakt dan niet enkel rendement op uw eigen geïnvesteerd kapitaal, maar ook nog eens op het geleende geld van de bank. Bekijk hieronder het voorbeeld, om duidelijk te maken wat voor effect het heeft om met een bankfinanciering te werk te gaan.

Hefbomen vastgoed Dubai met financiëring

Klik hieronder op de categorieën om meer te weten te komen.

:
;

Financieringsmogelijkheid

Verschillende Belgische banken bieden leningen aan internationale investeerders voor de aankoop van vastgoed in het buitenland, waaronder Dubai. Het is raadzaam om contact op te nemen met banken die gespecialiseerd zijn in internationale hypotheken en de mogelijkheden te bespreken. Wij kunnen u ondersteunen in dit traject, met onze connecties en partners bij de banken dankzij onze jarenlange ervaring.

:
;

Onderpand

Bij het aanvragen van een lening voor de aankoop van vastgoed in Dubai, zal de bank meestal een pand in België als onderpand gebruiken. Dit betekent dat het vastgoed dient als zekerheid voor de lening. Het is belangrijk om de voorwaarden en vereisten van de bank met betrekking tot het onderpand grondig te begrijpen. Veelal zal de bank een pand in België willen zonder openstaande schuld.

:
;

Eigen middelen

Hoewel u een lening kunt aanvragen voor het financieren van uw vastgoedaankoop in Dubai, wordt meestal verwacht dat u ook over eigen middelen beschikt. Dit kunnen bijvoorbeeld spaargelden, beleggingen of andere activa zijn. Banken zullen uw eigen inbreng beoordelen, om te bepalen of u in aanmerking komt voor een lening en om de leenlimieten te bepalen. Wij kunnen alvast een simulatie voor u maken, zodat u een idee krijgt omtrent deze eigen inbreng.

:
;

Kredietwaardigheid

Bij het aanvragen van een lening voor een vastgoedinvestering in Dubai, zal de bank uw kredietwaardigheid beoordelen. Dit omvat factoren zoals uw inkomen, schuldenlast, betalingsgeschiedenis en andere financiële verplichtingen. Het is belangrijk om uw financiële situatie in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat u voldoet aan de vereisten van de bank.

Als u geïnteresseerd bent in het investeren in vastgoed in Dubai, maar niet over voldoende eigen middelen beschikt, kan u het dus overwegen om te investeren met een bankfinanciering vanuit uw thuisland. Bekijk hier de belangrijkste punten waar u rekening mee dient te houden.

Het team van Best Luxury Properties beschikt over eigen onafhankelijke kredietadviseurs, die vanuit België en Nederland de financiering voor u aanvragen met de beste voorwaarden.
Hoeveel rendement kan er behaald worden met vastgoed in Dubai?

Gemiddeld gezien, afhankelijk van de regio, is netto 6% tot 8% een realistisch rendement dat jaarlijks te behalen valt ten opzichte van de totale aankoopprijs. Hier spreken we over een nettorendement, waar al uw kosten vanaf zijn gehaald. Denk bijvoorbeeld aan een studio in JVC, welke u voor € 210.000 -inclusief alle kosten- kan aankopen. Hiervoor kan u een brutohuurprijs van € 15.000 per jaar of € 1.250 maandelijks ontvangen. Hier gaan nog enkele kosten af, zoals eventuele verzekeringen en servicekosten. In België zijn dit de gemeenschappelijke kosten, ook wel syndicuskosten genoemd, voor het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke delen zoals zwembad, gym, liften, security 24/7, gemeenschappelijke tuin, etc. Na aftrek van alle kosten ontvangt u gemiddeld tussen de 6% tot 8% rendement.

Het rendement België versus Dubai

Nu dat we weten dat er een behoorlijk nettorendement te behalen valt in Dubai, maken wij graag eens de vergelijking: wat u in België aan potentieel rendement zou behalen, als u in Dubai een aankoop doet voor hetzelfde bedrag. Bij deze vergelijking wordt er rekening gehouden met de huidige aankoopprijzen, verhuurbaarheid, huurprijzen en rentetarieven. Hieronder is het in een schema verduidelijkt.

Verschil rendement Dubai versus België

Ontdek de gemiddelde vastgoedprijzen in Dubai per woningtype in populaire regio’s

Studio

Studio-appartementen zijn een aantrekkelijke keuze voor alleenstaanden en jonge professionals. In de populaire regio’s van Dubai, zoals Dubai Marina en Downtown Dubai, variëren de gemiddelde prijzen voor dit investeringstype tussen de € 175.000 en € 250.000. Deze prijzen variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals locatie, grootte en voorzieningen van het gebouw.

1-slaapkamer

1-slaapkamerappartementen zijn ideaal voor kleine gezinnen of investeerders die een hoger rendement op hun investering willen behalen. In gebieden zoals Jumeirah Lake Towers (JLT) en Business Bay, variëren de gemiddelde prijzen voor dit type appartement tussen de € 200.000 en € 500.000, afhankelijk van de specifieke locatie en de luxueuze afwerking van het gebouw.

2-slaapkamer

2-slaapkamerappartementen zijn geschikt voor gezinnen die meer ruimte nodig hebben of voor investeerders die willen profiteren van een hogere huurwaarde. In populaire wijken zoals Dubai Sports City en Dubai Silicon Oasis, liggen de gemiddelde prijzen voor dit type appartement tussen de € 350.000 en € 800.000.

Villa’s

Villa’s zijn de ultieme luxe woningen in Dubai en bieden privacy en ruimte. In exclusieve wijken zoals Emirates Hills en Palm Jumeirah, variëren de gemiddelde prijzen voor villa’s tussen de € 800.000 en € 8.000.000, afhankelijk van de grootte van het perceel, de afwerking en de locatie binnen de gemeenschap.

Welke kosten komen er kijken bij een aankoop?

Als u overweegt vastgoed aan te kopen in Dubai, is het belangrijk om de kosten van een dergelijke investering te begrijpen. Dubai is een aantrekkelijke bestemming voor internationale investeerders. Het is dan ook van essentieel belang om een duidelijk beeld te hebben van de verschillende kostencomponenten die gepaard gaan met het kopen van vastgoed in deze bruisende stad. In dit hoofdstukje zullen wij de belangrijkste kostenfactoren behandelen, zodat u goed geïnformeerd bent voordat u beslist te investeren in Dubai.

Klik hieronder op de categorieën om meer te weten te komen.

Aankoopprijs

Dit is de basisprijs van het vastgoedobject dat u wenst aan te kopen. De prijzen variëren afhankelijk van de locatie, grootte, type woning, afwerking, keuze van de materialen en de ontwikkelaar.

Overdrachtskosten / DLD (Dubai Land Department)

Bij de aankoop van onroerend goed in Dubai moet u rekening houden met overdrachtskosten. Dit omvat de registratiekosten en de kosten voor het verkrijgen van eigendomsdocumenten, ook wel DLD (Dubai Land Department) fee genoemd. Dit zijn de registratiefees voor de overheid om uw vastgoed op uw naam te registreren. Deze kosten bedragen doorgaans 4% van de aankoopprijs van het pand.

Er wordt géén BTW aangerekend voor het aankopen van off-plan (nieuwbouw) woningen, als voor ready properties (bestaand vastgoed).

Makelaarscommissie

Als u een makelaar inschakelt om u te helpen bij het vinden en kopen van een investeringspand, moet u mogelijk een makelaarscommissie betalen. Dit is een minimumfee van 2% - 5% van de aankoopprijs, hiervoor wordt u volledig begeleid doorheen het gehele aankoopproces, van A tot Z. Daarnaast krijgt u ook een optimale naservice aangeboden.

Gemeenschappelijke kosten

Als eigenaar van een investeringspand in Dubai bent u verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke kosten, ook wel syndicuskosten in België genoemd. Deze kost omvat het volledige onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes voor voorzieningen in het gebouw zoals gekoeld/verwarmd zwembad, onderhoud tuin, security, liften, onthaal, gym, etc.

De kleine herstellingskosten, alsook de verbruikskosten en nutsvoorzieningen met betrekking tot het pand waarin u geïnvesteerd hebt, worden door de huurder betaald. Denk maar aan de verbruikskosten van de nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit), airco, kleine herstellingen, alsook de makelaarskosten zijn voor de huurder.

Zo worden de kosten van de verhuurder beperkt, waardoor er een uitstekend nettorendement te behalen valt en u als investeerder niet voor verrassingen komt te staan.

Belastingregime bij de aankoop van een investeringspand in Dubai

Het belastingregime in Dubai is uiterst gunstig voor vastgoedinvesteerders. In Dubai wordt er geen inkomstenbelasting geheven op vastgoedinvesteringen. Dit betekent dat u geen belasting hoeft te betalen over het nettorendement dat u behaalt op een investeringspand, wat uw nettorendement verhoogt. Bovendien kent Dubai geen vermogenswinstbelasting en geen meerwaardebelasting op vastgoed, afhankelijk van het land waar u woont. Dit biedt investeerders de mogelijkheid om volledig te profiteren van de waardegroei van hun vastgoed zonder extra belastingverplichtingen.

Het gunstige belastingregime in Dubai heeft bijgedragen aan de aantrekkelijkheid van de stad als een bestemming voor vastgoedinvesteringen. Het biedt investeerders de mogelijkheid om hun rendement te maximaliseren en hun investeringen op een fiscaal efficiënte manier te beheren.

Ons team van experten staat klaar om u verder professioneel advies te geven op belastingtechnisch en juridisch niveau. Zo bent u volledig op de hoogte van de huidige belastingwetgeving en eventuele verplichtingen met betrekking tot uw investering in vastgoed in Dubai.

Verhuurbaarheid en rendement

De verhuurbaarheid en rendementen van vastgoed in Dubai blijven een aantrekkelijk aspect voor investeerders. De hoge vraag naar woningen in de stad zorgt voor een gezonde verhuurmarkt. De aanwezigheid van diverse internationale bedrijven en een groeiende expatgemeenschap versterkt de vraag naar huurwoningen. Bij de huurprijzen in populaire gebieden zien we een jaarlijkse stijging, terwijl nieuwe ontwikkelingen zorgen voor meer mogelijkheden voor verhuur. Investeerders kunnen profiteren van gunstige rendementen door vastgoed te verhuren in Dubai, omdat de vraag naar woningen ieder jaar blijft stijgen.

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op