Juridische aspecten Dubai

Inleiding

In dit onderdeel overlopen we alle juridische aspecten, die belangrijk zijn om te weten alvorens over te gaan tot een vastgoedaankoop in Dubai. Zaken die u best even doorneemt voordat u overgaat tot een aankoop in Dubai. Dit omvat onder andere 100% eigenaarschap, het aankoopproces, de erfbaarheid en daarbij geen erfbelasting, de huurcontracten, de wederverkoopbaarheid, etc. Kortom, alles wat nodig is om te weten als toekomstige vastgoedinvesteerder in Dubai.

Wat met eigenaarschap en nalatenschap?

Dubai kent 2 vormen van eigenaarschap: Freehold en Leasehold.

Niet-Emirati’s kunnen in Dubai vastgoed aankopen en 100% bezitten, dit heet Freehold. Zo wordt u als investeerder 100% eigenaar van de grond en constructie. Zo kunnen mensen die niet in de Verenigde Arabische Emiraten wonen volledige eigendomsrechten verkrijgen op eigendommen in deze aangewezen gebieden, zonder enige beperking. Alsook 100% erfbaarheid naar uw nabestaanden toe.
Hierbij is er geen verschil in eigenaarschap ten opzichte van België of Nederland.

Leasehold, of wat wij begrijpen onder erfpacht, betekent dat u voor een bepaalde tijd gebruik mag maken van het onroerend goed en de daarbij horende grond. Op de eindvervaldag kan u het contract verlengen, of wordt het contract beëindigd. Hierna gaat alles terug naar de oorspronkelijke, rechtmatige grondeigenaar. Deze methode kunnen wij geen veilige investering noemen, daarom bieden wij zulke projecten niet aan.

Juridische samenvatting

Klik hieronder op de categorieën om meer te weten te komen.

In Dubai wordt u 100% eigenaar

Als investeerder is het mogelijk om 100% eigenaar te worden, van zowel het gebouw alsook de grond bij een aankoop van vastgoed in Dubai. Het proces begint met het vinden van een geschikte woning en het sluiten van een tijdelijke koopovereenkomst met de verkoper of ontwikkelaar, afhankelijk of het gaat om een aankoop van een bestaande woning of een off-plan (op plan).

Bij de definitieve overdracht wordt de eigendomsakte opgesteld bij het Dubai Land Department. Door deze stappen te doorlopen, wordt de eigendomsoverdracht voltooid en bent u officieel 100% eigenaar van zowel het gebouw als de grond in Dubai.

Wij helpen u van A tot Z, door u te begeleiden doorheen het proces en ervoor te zorgen dat alles correct verloopt.

In Dubai is er 100% erfbaarheid van uw vastgoed

Bij het aankopen van vastgoed in Dubai is het van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de lokale wetgeving en regels omtrent erfbaarheid. Gelukkig kunnen wij, Vastgoedexpert Dubai samen met Best Luxury Properties, u hierbij helpen en ontzorgen. Onze deskundige vastgoedadviseurs kunnen u begeleiden bij het opstellen van een testament dat voldoet aan de lokale eisen en ervoor zorgen dat uw vastgoed op een erfelijke manier wordt doorgegeven aan uw gekozen erfgenamen. Met onze expertise kunt u met vertrouwen investeren in vastgoed in Dubai en uw erfgenamen een naadloze overdracht van eigendom bieden.

Word snel eigenaar van vastgoed in Dubai

Bij het aankopen van vastgoed in Dubai is het belangrijk om rekening te houden met de termijnen. Gelukkig kunnen wij, Vastgoedexpert Dubai samen met Best Luxury Properties, u hierbij helpen en ontzorgen. Onze deskundige vastgoedexperts begeleiden u gedurende het gehele proces, dat gemiddeld tussen de 4 tot 6 weken duurt. Tijdens deze periode helpen wij u bij het vinden van een geschikte woning, het onderhandelen en afsluiten van de koopovereenkomst. Vervolgens duurt het ongeveer 2 tot 3 weken om de eigendomsoverdracht bij het Dubai Land Department te voltooien.

Voor het gehele aankoopproces hoeft u als internationale investeerder niet naar Dubai te komen, alles kan vanop afstand in orde gebracht worden. Als u toch wenst zelf naar Dubai te komen dan verwelkomen wij u graag op het kantoor van Best Luxury Properties. Het is uiteindelijk maar 6u vliegen van België of 7u van Nederland.

De verhuurder wordt beschermd in Dubai

Als verhuurder in Dubai bent u heel goed ingedekt met sluitende huurcontracten. Een huurder betaalt de huurgelden 1 jaar vooruit.

De borgstelling die de huurder dient te betalen wordt door de verhuurder of makelaar zelf in eigen handen gehouden. Bij uittreding van de huurder worden kleine herstellingswerken van deze borg afgehouden wat maakt dat u als verhuurder geen last hebt van kleine kosten die het rendement opzuigen.

  • Bij niet-bemeubelde verhuur: 5% borg te betalen door huurder bij ingang huurcontract.
  • Bij bemeubelde verhuur: 10% borg te betalen door huurder bij ingang huurcontract.

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op