Gouden Visum Dubai vereist geen minimum investering

Gouden Visum Dubai versoepeld, geen minimale aanbetaling meer vereist voor investeerders

4 mrt, 2024

Gouden Visum in Verenigde Arabische Emiraten vereist geen minimale aanbetaling meer voor investeerders

In een belangrijke verschuiving in het immigratiebeleid van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is aangekondigd dat het Gouden Visum-programma nu geen minimale aanbetaling meer vereist voor investeerders. Deze beslissing markeert een significante ontwikkeling in de strategie van de VAE om investeringen aan te trekken en haar positie als een aantrekkelijke bestemming voor buitenlandse investeerders te versterken.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft de vereiste minimale aanbetaling van 1 miljoen AED (250.000 EUR) afgeschaft die nodig was om een gouden visum te bekomen voor investeerders in vastgoed.

Om in aanmerking te komen voor het gouden visum – het 10-jarige hernieuwbare verblijfsprogramma dat door de emiraten in 2019 werd geïntroduceerd – volstaat het vanaf nu dat de waarde van het onroerend goed minstens 2 miljoen AED (of ongeveer 500.000 EUR) is. Een minimale aanbetaling is niet langer vereist.

Lees hier de informatie op de website van de overheid

Het Gouden Visum-programma, dat in 2019 werd gelanceerd, biedt gekwalificeerde investeerders en professionals de mogelijkheid om een langdurig verblijfsvisum te verkrijgen in de VAE, waardoor ze kunnen profiteren van de vele voordelen die het land te bieden heeft. Tot voor kort was een minimale aanbetaling vereist als onderdeel van de vereisten voor het verkrijgen van het visum.

Door het afschaffen van de minimale aanbetaling heeft de VAE een duidelijk signaal afgegeven dat ze vastbesloten is om haar investeringsklimaat verder te verbeteren en buitenlandse investeerders aan te moedigen om in het land te blijven investeren. Deze maatregel zal naar verwachting de interesse van investeerders vergroten en het concurrentievermogen van de VAE op het wereldtoneel versterken.

De beslissing om geen minimale aanbetaling meer te vereisen, weerspiegelt ook de voortdurende inzet van de VAE om haar economie te diversifiëren en haar afhankelijkheid van olie-inkomsten te verminderen. Door te investeren in sectoren zoals vastgoed, technologie, toerisme en duurzame energie, streeft de VAE ernaar haar economie veerkrachtiger en dynamischer te maken, waardoor het land aantrekkelijker wordt voor investeerders over de hele wereld.

Deze recente wijziging in het Gouden Visum-programma markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het immigratiebeleid van de VAE en onderstreept het streven van het land om een gastvrije en dynamische omgeving te bieden voor buitenlandse investeerders en professionals. Met een hernieuwde focus op het aantrekken van talent en kapitaal, lijkt de toekomst van de VAE als een belangrijke speler in de wereldeconomie alleen maar rooskleuriger te worden.

Interesse om te investeren in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op