Vastgoedmarkt Dubai beleeft sterkste groei

Vastgoedmarkt Dubai beleeft sterkste groei sinds 2014

22 aug, 2023

Nieuwe cijfers van de internationale vastgoedorganisatie CBRE tonen aan dat de vastgoedmarkt in Dubai helemaal hersteld is van de coronapandemie.

De prijzen van residentieel onroerend goed in het Emiraat kenden afgelopen maand namelijk hun sterkste groei sinds 2014.

Vastgoedmarkt Dubai: overzicht cijfers juni 2023

Gemiddeld stegen de prijzen in het emiraat met 16,9% tegenover juni vorig jaar. Ter vergelijking: in mei kende de vastgoedsector ook al een stijging van 15,9% tegenover dezelfde maand in 2022.

Verder blijkt uit de data van CBRE, dat zijn hoofdzetel in Los Angeles heeft, dat de gemiddelde prijzen van appartementen in Dubai stegen met meer dan 17% per vierkante meter.

Voor villa’s merken we een stijging van 15% op.

Nog enkele opmerkelijke cijfers:

  • In de eerste zes maanden van 2023 werden in Dubai 57.737 residentiële vastgoedtransacties geregistreerd, het hoogste aantal ooit.
  • Naar schatting groeide de economie van het emiraat vorig jaar met 5 procent en naar verwachting zal deze in 2023 met 3,5 procent toenemen.

Huurinkomsten onroerend goed Dubai nog steeds in de lift

Investeerders van vastgoed in Dubai zien hun huurinkomsten nog steeds stijgen. Tegenover dezelfde periode vorig jaar, stegen de gemiddelde huurprijzen in het emiraat in juni met 22,8%.

Voor appartementen schommelden die rond de 25.000 euro per jaar en voor villa’s lag dat gemiddelde rond de 75.000 euro per jaar.

Overheidsinitiatieven helpen snel herstel

“Eén van de oorzaken van het opmerkelijk snelle herstel van de vastgoedmarkt in Dubai, is zonder twijfel de aanpak van de overheid”, weet Guy Penders, Belg en CEO van boutique vastgoedmakelaar Best Luxury Properties.

“Initiatieven met verblijfsvergunningen voor buitenlandse investeerders en talenten, alsook nieuwe steunmaatregelen en concepten voor werknemers en gepensioneerden maken de emiraten nog aantrekkelijker voor buitenlanders en expats, voornamelijk voor Europeanen. Daarnaast mag men ook de economische winst die Expo 2020 Dubai heeft gebracht niet onderschatten bij dit groeimomentum.”

Best Luxury Properties, uw Belgische vastgoedexpert in Dubai

Interesse gekregen om te investeren in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op