al-maktoum-international-airport

Nieuwe luchthaven Dubai: Al Maktoum International Airport wordt grootste luchthaven ter wereld

24 mei, 2024

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en heerser van Dubai, heeft de ontwerpen goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe passagiersterminal op Al Maktoum International Airport.

De nieuwe terminal zal de capaciteit van de luchthaven opschalen tot 260 miljoen passagiers per jaar en de activiteiten van de huidige Dubai International Airport (DXB) binnen 10 jaar volledig overnemen.

Grootste luchthaven ter wereld

Eenmaal volledig operationeel zal Al Maktoum International Airport, waarvan het kostenplaatje geraamd wordt op 32,5 miljard euro, de grootste luchthaven ter wereld zijn en een gebied van 70 vierkante kilometer beslaan, met vijf parallelle start- en landingsbanen en vijf passagiersterminals met meer dan 400 gates.

Nieuwe stad rondom Al Maktoum International Airport

Al Maktoum International komt in Dubai South te liggen, ongeveer 50 km ten zuiden van de huidige luchthaven. “Rond Al Maktoum International gaan we een volledig nieuwe stad bouwen waar één miljoen mensen zullen wonen”, vertelt de Sheikh. “Ook de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld actief in logistiek en luchtvervoer zullen zich er huisvesten. De luchthaven zal geavanceerde technologieën en passagiersfaciliteiten met een ongeëvenaard serviceniveau en ultramoderne luchtvaartondersteuningen bieden”, legt de Sheikh verder uit.

“We bouwen aan een nieuw project voor toekomstige generaties, waardoor een continue en stabiele ontwikkeling voor onze kinderen en hun kinderen wordt gegarandeerd. Dubai zal de luchthaven van de wereld zijn, het nieuwe mondiale centrum”, besluit hij.

Zo gaat Al Maktoum International Airport Dubai eruitzien

Gunstige ligging voor de vastgoedinvesteerder

De gunstige ligging van de nieuwe Al Maktoum Airport in Dubai biedt aanzienlijke voordelen voor vastgoedinvesteerders. Strategisch geplaatst in Dubai South, een gebied dat zich snel ontwikkelt tot een belangrijk commercieel en logistiek knooppunt, ligt de luchthaven op een steenworp afstand van de Expo 2020-site en de Jebel Ali Free Zone, een van de grootste vrijhandelszones ter wereld. Deze locatie maakt het mogelijk om naadloos verbindingen te leggen met zowel lokale als internationale markten, wat de aantrekkelijkheid voor bedrijven en investeerders verhoogt. Bovendien worden er grootschalige infrastructuurprojecten en gemengde ontwikkelingsprojecten rondom de luchthaven gepland, wat zorgt voor een verwachte stijging in vastgoedwaarden. Voor vastgoedinvesteerders biedt de nabijheid van Al Maktoum Airport dan ook niet alleen logistieke voordelen, maar ook een grote potentie voor rendement op lange termijn.

Laat je voldoende informeren als je wil starten met vastgoed in Dubai

Neem daarom gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op