Dubai kondigt nieuw wegenproject van 82,6 miljoen euro aan: “Capaciteit uitbreiden tot 16.000 voertuigen per uur”

8 apr, 2024

Dubai heeft een nieuw giga-wegenproject met een kostenplaatje 82,6 miljoen euro aangekondigd. De reistijd tussen twee van zijn hoofdwegen zal zo met de helft verminderen.

Concreet gaat het om een 4,6 km lange weg die deels een upgrade zal krijgen, alsook een nieuwe 800 meter lange tunnel met vier rijstroken in beide richtingen.

“Dit project heeft tot doel de connectiviteit van vier belangrijke verkeersaders in Dubai te verbeteren en de capaciteit van onze wegen uit te breiden tot 16.000 voertuigen per uur in beide richtingen”, legt Mattar Al Tayer uit, de Directeur-Generaal en Voorzitter van de Uitvoerende Raad van Roads and Transport (RTA, vergelijkbaar met het Agentschap Wegen en Verkeer in Vlaanderen).

Interessante piste voor de vastgoedinvesteerders onder ons

“Na de wegwerkzaamheden, zal dit project verschillende huidige en nieuwe residentiële wijken bedienen, waaronder Al Barsha South 1, 2 en 3, en Dubai Hills, waar naar schatting om en bij de twee miljoen mensen wonen”, geeft Al Tayer nog mee.

Het plan ligt in de lijn van de visie van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en heerser van Dubai. Zo gaat het om de infrastructuur van het wegennet te verbeteren, de aanhoudende groei van Dubai bij te houden en te voldoen aan de stedelijke en bevolkingsbehoeften.

Heeft u na het lezen hiervan ook kriebels gekregen om vastgoed aan te kopen in deze stad vol potentie? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vindt u heel wat informatie die u kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heeft u enkele vragen die u graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wilt u de stap zetten om een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Start nu zelf ook met investeren in Dubai.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op