Luxe appartement vastgoed Dubai

Nadelen van investeren in vastgoed in Dubai

13 mei, 2024

De nadelen van Investeren in vastgoed in Dubai

Investeren in vastgoed in Dubai wordt vaak gezien als een lucratieve en stabiele vorm van investering, maar zoals bij elke investering zijn er ook nadelen waarmee investeerders rekening moeten houden. Hoewel investeren in Dubai enorm veel voordelen heeft en we er ook 100% achter staan, zijn er enkele potentiële valkuilen die aandacht verdienen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste.

1. Hoge Kapitaalinvestering: Een van de meest voor de hand liggende nadelen van investeren in vastgoed in Dubai is de hogere kapitaalinvestering die vaak nodig is. In vergelijking met andere vormen van investeringen, zoals aandelen of obligaties, vereist vastgoed vaak aanzienlijke initiële investeringen. Zo kan je een financiering in België of Nederland aangaan tot maximaal 80% van de hypotheekwaarde. Maar heb je deze optie niet dan dien je al heel wat eigen kapitaal te gaan investeren. Dit kan een belemmering vormen voor beginnende investeerders of mensen met beperkte financiële middelen. Al zijn er tal van oplossingen en mogelijkheden. Daarom zijn wij er als Vastgoedexpert Dubai om de investeerder hier 100% in te begeleiden.

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan met een vastgoedexpert.

2. Onderhouds- en Reparatiekosten: Vastgoedeigenaren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van hun eigendommen. Dit kan variëren van kleine reparaties zoals lekkende kranen tot grotere kosten zoals dakreparaties of structurele problemen. Onderhouds- en reparatiekosten kunnen onverwacht hoog oplopen en een aanzienlijke druk leggen op de financiën van de investeerder. Daar heeft Vastgoedexpert Dubai de oplossing voor. Zo werken wij met onze eigen huurcontracten waarin we de investeerder zo goed als mogelijk indekken.

  • Ontvangen van 10% waarborg op eigen rekening
  • Makelaarskosten worden door de huurder betaald
  • Kleine herstellingen worden op de huurder verhaald

Hierdoor wordt jij als investeerder niet belast met kleine kosten, die op de langere termijn telkens het effectieve rendement verminderen.

3. Risico van Leegstand: Leegstand is een van de grootste zorgen voor vastgoedinvesteerders, zeker als je een krediet bent aangegaan om je vastgoed te financieren. Zelfs in markten met een hoge vraag naar huurwoningen is er altijd een risico op leegstand. Daarom houden wij als Vastgoedexpert Dubai rekening met enorm veel aspecten vooraleer dat we een pand aan de investeerder zullen aanbieden. Door zo niche te werk te gaan kunnen we ervoor zorgen dat de panden die wij aanbieden aan de investeerder, ook daadwerkelijk snel en goed verhuurd zijn. Daarom bieden wij ook het Property Management aan om de investeerder volledig te ontzorgen, ook na de aankoop.

Vraag hier meer informatie aan omtrent onze service en Property Management na de aankoop

4. Marktvolatiliteit: Hoewel vastgoed over het algemeen wordt beschouwd als een relatief stabiele investering, is de markt nog steeds onderhevig aan volatiliteit. Schommelingen in de vastgoedmarkt kunnen het rendement van een investering beïnvloeden, vooral op de lange termijn. Factoren zoals rentetarieven, economische omstandigheden en regionale trends kunnen allemaal van invloed zijn op de waarde van vastgoed. Er zijn verschillende factoren waarbij we de volatiliteit proberen te beperken voor de investeerder. Door de beste panden uit te selecteren bij de aankoop zorg je ervoor dat de waarde het hoogst en meest stabiel blijft. Deze waarde blijft het hoogst en meest stabiel omdat er altijd vraag is naar kwalitatieve panden die zekerheid van wooncomfort bieden.

5. Juridische en reglementaire uitdagingen: Investeren in vastgoed brengt ook juridische en reglementaire uitdagingen met zich mee. Dit omvat zaken als het naleven van lokale documenten, het afhandelen van huurovereenkomsten of andere belanghebbenden. Deze juridische aspecten kunnen tijdrovend en kostbaar zijn voor investeerders. Daarom zijn wij er als Vastgoedexpert Dubai om de investeerder 100% te ontzorgen. Niet enkel bij het aankoopproces, maar ook erna bij het beheersproces.

6. Valuta schommelingen: Het nadeel van investeren in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten kan valutarisico’s met zich meebrengen. Dit risico ontstaat doordat de waarde van de De VAE-dirham, de munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten, ten opzichte van de Euro kan fluctueren. Deze schommelingen in de wisselkoers kan aanzienlijke invloed hebben op het rendement van de investering. Wij als Vastgoedexpert Dubai proberen hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Zo adviseren we het voordeligste moment om de Euro’s om te zetten in Dirhams en omgekeerd.

Laat je voldoende informeren als je wil starten met investeren in vastgoed in Dubai. Neem daarom gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Neem contact op met ons voor een adviesgesprek met Guy Penders en investeer in Luxe vastgoed in Dubai

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op