Investeer in vastgoed Dubai met rooftop zwembad

Vastgoed in Dubai, komt er een overaanbod?

12 feb, 2024

Investeren in vastgoed in Dubai, is dat wel een goede beslissing en komt er geen overaanbod? Is er momenteel een vastgoedbubbel aan de gang in Dubai? Allemaal vragen die bij een vastgoedinvesteerder opkomen. Als je als vastgoedinvesteerder een markt gaat verkennen om in te investeren, is het normaal dat al deze vragen aan bod komen.

Investeer in vastgoed Dubai met rooftop zwembad

Dubai is al enkele jaren in een enorme groeifase. Dit komt door de grote toestroom van bedrijven, expats en particulieren die zich willen vestigen in deze metropool. Door de grote toestroom is er al jaren een enorme vraag naar degelijke wooneenheden. Daar spelen de overheid en projectontwikkelaars natuurlijk op in. Er worden heel wat projecten ontwikkeld in Dubai en er komen heel wat nieuwe woningen bij.

Nog steeds overtreft de vraag naar degelijke woningen het aanbod. In Dubai wordt er veel gebouwd maar niet altijd waar de kopers, investeerders of huurders naar op zoek zijn. Doordat Dubai zo aan het groeien is, breiden de regio’s enorm uit wat maakt dat iedereen op zoek is naar de beste ligging, de beste faciliteiten en het mooiste uitzicht. Dat is net het pijnpunt van de woningmarkt van Dubai. Door daar als investeerder op in te spelen zijn er mooie rendementen te behalen. Zo blijft de vraag naar de beste woningen alleen maar stijgen. Het is als investeerder belangrijk net die populaire woningen te vinden op de woningmarkt van Dubai.

Dubai masterplan 2040

In het masterplan van Dubai verwacht men dat er 4 miljoen inwoners bij zullen komen binnen 5-6 jaar. Als we rekenen dat gemiddeld een gezin bestaat uit 2 personen, dan zouden er 2 miljoen woningen op de markt moeten bijkomen tegen 2030. Uit cijfers van de Dubai Land Department weten we dat er maximaal 150.000 woningen per jaar bijgebouwd mogen worden. Dat betekent dat er 750.000 woningen op de markt zullen komen de komende jaren maar er een vraag komt van nog 2 miljoen woningen. Met andere woorden, een tekort van maar liefst meer dan 1 miljoen woningen. Hier spreken we natuurlijk over alle woningen in heel Dubai gekeken en is er geen rekening gehouden met de beste ligging, faciliteiten, kwaliteit en betaalbaarheid.

“Doorheen de jaren merken we dat de vraag naar kwalitatieve woningen alleen maar stijgt” – Guy Penders, Co-founder Vastgoedexpert Dubai

De conclusie is dat we als vastgoedinvesteerder moeten inspelen op wat we markt momenteel vraagt en wat de verwachtingen zijn van de gehele vastgoedmarkt in Dubai. Wij verwachten geen overaanbod op kwalitatieve woningen. Zo focussen wij ons enkel op woningen op de beste locatie, met de beste kwaliteit en faciliteiten alsook woningen met het meeste potentie om te groeien. Zo is de investeerder gegarandeerd van het hoogste rendement.

Heb je na het lezen hiervan ook kriebels gekregen om vastgoed aan te kopen in deze stad vol potentie? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op