Vastgoedinvesterren Dubai Marina

Vastgoed kopen in Dubai, let op voor deze 7 valkuilen

5 feb, 2024

Als Belg of Nederlander blijft de aankoop van een eigendom in het buitenland natuurlijk iets waarover je je vooraf goed dient te informeren. Ondanks dat de markt in Dubai steeds meer interessante opportuniteiten biedt, blijft het opletten voor foutieve of onvolledige informatie van geslepen verkopers of ontwikkelaars. Hieronder lijsten we de 7 grootste valkuilen op bij de aankoop van vastgoed in Dubai.

Vastgoedinvesterren Dubai Marina

1) Vastgoed aankopen zonder het correcte (eerlijke) advies van een erkend en onafhankelijk makelaar
In winkelcentrums zoals The Dubai Mall en Mall of the Emirates staan bijvoorbeeld verschillende verkopers toeristen op te wachten om er, geflankeerd door aantrekkelijke maquettes, hun vastgoedproject voor te stellen. Oogt en klinkt mooi, maar weet dat deze mensen verkopers zijn en geen gediplomeerde makelaars. Bovendien zijn zij erg geslepen aangezien zij er voornamelijk op gebrand zijn hun eigen project te verkopen (zij werken op commissie voor de ontwikkelaar). Tip: laat zeker NOOIT je persoonlijke (paspoort)gegevens achter!

2) Bij een aankoop meteen een voorschot betalen via een (online) overschrijving aan een verkoper of ontwikkelaar
De kans bestaat dat deze persoon of organisatie niet de eigenaar is en nooit meer van zich laat horen. Bijgevolg ben je je voorschot kwijt.

3) Een off-plan (op plan) project aankopen dat mooi wordt voorgesteld, maar te laat of zelfs nooit wordt opgeleverd
In Dubai schieten de nieuwe projecten als paddenstoelen uit de grond. Veel van deze projecten ogen veelbelovend en zijn het ook, maar niet allemaal. Daarom is het belangrijk om je hierover steeds goed te laten adviseren door een onafhankelijke én officieel erkende partij.

4) Een volmacht geven aan iemand die “belooft” alles voor jou te regelen
Ken je deze persoon? Is hij of zij betrouwbaar en wat met zijn of haar reputatie? In Dubai is het bij wet verboden om te handelen (of onderhandelen) in vastgoed als je niet gecertificeerd bent. Opletten voor mooipraters is dus de boodschap!

5) Een eigendom aankopen bij of via een vastgoedkantoor dat geen expertise of kennis heeft over de fiscale wetgeving van jouw thuisland (zoals België of bij uitbreiding Europa waar bepaalde regels gelden voor inwoners die investeren in vastgoed in specifiek de Verenigde Arabische Emiraten)

6) Een financiering afsluiten in Dubai en te veel intresten betalen, terwijl je in België aan een veel gunstiger tarief en bij je eigen vertrouwde bank een lening kan aangaan voor je aankoop (t.a.v. je hypotheek of vermogensportefeuille)

7) Aankopen op erfpacht (leasehold) waardoor je nooit 100% eigenaar van je eigendom zal zijn. Daartegenover staat freehold, waarbij je wél 100% eigenaar van je eigendom (grond en opstallen) bent (voor altijd én erfbaar, net zoals in België)

Het advies van Vastgoedexpert Dubai

Investeren in vastgoed in Dubai staat garant voor een hoog rendement en is dus erg aantrekkelijk om te overwegen, maar er gaat veel desinformatie de ronde. Laat je altijd begeleiden door een officieel en onafhankelijk expert die jou een plan op maat van jouw persoonlijke (financiële) situatie kan aanbieden. Is er een taalbarrière? Hoe verloopt het vastgoedbeheer ter plaatse? Wat met de begeleiding en kennis over de gevolgen op fiscaal-technisch vlak als ik ingeschreven sta (en blijf) als inwoner in België? Krijg ik verhuurgarantie? Hebben mijn nabestaanden erfrecht?

Vastgoedexpert Dubai is een gerenommeerd, erkend en onafhankelijk vastgoedkantoor in Dubai, mede opgericht door de Belg Guy Penders die meer dan 14 jaar ervaring heeft in de vastgoedsector in Dubai en zelf ook verschillende succesvolle investeringen heeft lopen in het emiraat.

Als Belgische, Nederlandse of internationale klant kan je bij Vastgoedexpert Dubai bovendien genieten van exclusieve VIP Services. Wij nodigen je ook graag uit om zelf naar Dubai af te zakken om ons kantoor of je toekomstige investering te bezoeken.

Hebt u na het lezen hiervan ook kriebels gekregen om vastgoed aan te kopen in deze stad vol potentie? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vindt u heel wat informatie die u kan helpen voor de aankoop in Dubai. Hebt u enkele vragen die u graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wilt u de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of WhatsApp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op