Dubai bouwt megaluchthaven tegen 2030

Dubai bouwt nieuwe megaluchthaven tegen 2030

29 jan, 2024

Dubai gaat een nieuwe megaluchthaven bouwen met als doel om de passagiersaantallen van vóór de pandemie van 2020 te overtreffen.

Al Maktoum International Airport, gelegen aan de rand van de stad op een van de meest strategische locaties van het emiraat, opende al in 2010 zijn deuren, maar was oorspronkelijk bedoeld als ondersteuning voor het huidige en grotere Dubai International Airport (ook bekend als kortweg DXB).

LEES OOK: Vastgoedmarkt Dubai beleeft sterkste groei sinds 2014

Omdat men verwacht dat de maximale capaciteit van Dubai International van ongeveer 120 miljoen passagiers per jaar de komende jaren zal worden overschreden, heeft het emiraat zijn ambitie bijgesteld voor Al Maktoum International Airport. “Het doel is om Dubai International tegen de jaren 2030 te vervangen”, vertelt Paul Griffiths, CEO van Dubai Airports. “Ontwerpen voor het nieuwe vliegveld bevinden zich momenteel in de ontwikkelingsfase.”

Dubai bouwt megaluchthaven

Cruciale rol van Dubai in luchtvaartindustrie

Tot het derde kwartaal van dit jaar heeft DXB, dat bekend staat als ’s werelds drukste luchthaven voor internationaal reizen, 64,5 miljoen passagiers verwelkomd. Prognoses geven een totaal van 86,8 miljoen passagiers voor het hele jaar aan, wat het cijfer van 86,3 miljoen uit 2019 overschrijdt. “Dit herstel, bijna een jaar eerder dan oorspronkelijk verwacht, weerspiegelt de veerkracht van de luchthaven en de cruciale rol van Dubai in het herstel van de luchtvaartindustrie”, aldus Griffiths.

LEES OOK: In Dubai stijgen dagelijks huurprijzen van villa’s en appartementen

Al Maktoum International Airport zal geen traditionele terminals hebben, maar mikt op een meer intieme en gestroomlijnde aanpak, wat wijst op een verschuiving in het businessmodel van luchthavens. Het project wordt verwacht door te lopen tot in de jaren 2050, wat een langetermijnvisie op luchtvaartinfrastructuur weerspiegelt. “Ondanks wereldwijde uitdagingen blijft het strategische belang van Dubai als main hub in het Midden-Oosten voor reizigers duidelijk”, besluit Griffiths.

Hebt u na het lezen hiervan ook kriebels gekregen om vastgoed aan te kopen in deze stad vol potentie? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vindt u heel wat informatie die u kan helpen voor de aankoop in Dubai. Hebt u enkele vragen die u graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wilt u de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op deze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op