Investeren in vastgoed in Dubai

Fundamentele vastgoedverschillen tussen België en Dubai

28 aug, 2023

De verschillen in vastgoed tussen België & Dubai

Allereerst zijn er verschillende fundamentele verschillen tussen vastgoed in België en in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

De Verenigde Arabische Emiraten heeft geen onroerendgoedbelasting en zegelrechten. Het dubbelbelastingverdrag dat België heeft met de Emiraten, houdt in dat inkomsten uit vastgoed in Dubai worden belast in Dubai, en dat is gelijk gezet aan 0%.

Als Belgische investeerder betaalt u dus geen belastingen op uw eigendom in Dubai, zélfs al bent u gedomicilieerd in België. Feit is ook dat België en Vlaanderen gewoon niet klaar zijn voor al deze prestigieuze vastgoedprojecten.

De COVID-19-crisis, de oorlog in Oekraïne, de torenhoge energieprijzen,… Europa beleeft onzekere tijden, vooral op economisch vlak. Een situatie die in schril contrast staat met de stabiele economie en politieke situatie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit zijn dus al de eerste fundamentele verschillen tussen België en Dubai omtrent vastgoed.

Misverstanden over het investeren in vastgoed in Dubai

Desondanks de vele voordelen, staan sommige investeerders wantrouwig tegenover vastgoed in Dubai. Niet onbegrijpelijk, want over Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten bestaan veel cowboyverhalen en misverstanden. Deze worden vaak uitvergroot, verdraaid of niet gefactcheckt door de Belgische media.

Investeren in vastgoed in Dubai? Guy Penders en Vastgoedexpert Dubai begeleiden u van A to Z

Interesse gekregen om te investeren in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op