Vastgoed Dubai aankopen privé of via vennootschap?

Vastgoed aankopen in Dubai doe ik best privé of via een vennootschap?

8 sep, 2023

Als u wil investeren in vastgoed in Dubai dan zal u zich wel afvragen of u best privé het vastgoed aankoopt of via een vennootschap. Dit hangt heel sterk af van uw persoonlijke situatie en van heel wat verschillende factoren, waaronder uw financiële situatie en deze van uw vennootschap waarmee u eventueel zou willen investeren. Wat uw zakelijke doelstellingen zijn binnen deze vennootschap, de juridische overwegingen in verband met aansprakelijkheden, etc.


Ken uw persoonlijke situatie

Als u voldoende financiële middelen ter beschikking hebt privé dan raden wij ook volledig aan om privé te kopen. Er is geen enkele reden waarom u een vennootschap zou oprichten om vastgoed aan te kopen in Dubai. U kan 100% eigenaar worden van de woning alsook de grond. Dubai kent een 0% belastingtarief op huurinkomsten en meerwaarde voor privépersonen die investeren in vastgoed in Dubai. Weet wel dat u voor uw aangekocht vastgoed 100% juridische aansprakelijkheid hebt. Zowel voor de eigendom alsook de eventuele schulden die hierop rusten.

Ook als u privé aankoopt genieten uw nabestaanden van 0% erfbelastingen op de verworven eigendommen in Dubai. Is dus dus zeer gunstig om als privé persoon te investeren in vastgoed in Dubai.

Vennootschapsbelastingstelsel met een tarief van 0%

Wanneer een Belgische vennootschap vastgoed aankoopt en verhuurt in Dubai, is het in eerste instantie belangrijk om te weten dat er in Dubai geen belastingen verschuldigd zijn. Al is er wel een vennootschapsbelasting aanwezig, maar het tarief van deze belasting is op 0% geplaatst voor winsten die verworven worden met vastgoed in Dubai. Dit geldt voor zowel de huurinkomsten als de meerwaarde.

De overweging om in uw Belgische vennootschap vastgoed in Dubai aan te kopen hangt af van uw financiële capaciteit in deze vennootschap. Wenst u persoonlijk niet 100% juridisch aansprakelijk te zijn voor de eigendom of schulden? Dan kan u het overwegen om aan te kopen in uw vennootschap.

Interesse gekregen om te investeren in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op