Waarom investeren in Dubai?

Waarom zou ik investeren in Dubai?

8 sep, 2023

1. Strategische ligging van Dubai

Investeren in vastgoed in Dubai heeft heel wat voordelen. Door de unieke geografische ligging van Dubai heeft het een strategische positie waardoor het in minder dan zeven uur vliegen verbinding heeft met alle lokale Golfstaten en met Europa, Afrika en Azië.

Het klimaat en het weer in Dubai zijn over het algemeen warm en zonnig. Zelfs in de winter heeft het een gemiddelde dagtemperatuur van 25°C, dichter bij de kust 12-15°C, en in de woestijn of de bergen 5°C. Met relatief koele nachten.

Naast dit zeer aangename weer is Dubai geografisch zeer stabiel, wat betekent dat u geen last hebt van overstromingen, aardbevingen of orkanen.

2. Gemak bij het opzetten van een bedrijf

Er is nog nooit een beter moment geweest voor het starten van een onderneming in Dubai. Een wereldstad met een kosmopolitische cultuur en een belastingvrij ondernemingsklimaat. Dubai is gerangschikt in de top vijf van wereldsteden voor ondernemers en biedt u alles wat u verwacht.

De index van het consumentenvertrouwen in Dubai is hoger dan in steden als New York, Londen, Bangkok, Parijs, Tokio en Milaan en voor wie snel wil beginnen, bedraagt de gemiddelde tijd die nodig is om een bedrijf op te zetten slechts acht dagen.

3. Hoger rendement op uw investering in vastgoed

Dubai is de absoluut best presterende investeringslocatie voor vastgoed. De stad heeft zich gevestigd als een wereldwijd erkend handels- en transportcentrum, een echt handelscentrum voor het Oosten.

Dubai is niet alleen veel goedkoper dan andere vastgoedhoofdsteden in de wereld, een van de grootste voordelen van het kopen van onroerend goed hier is dat het niet uitmaakt in welk deel van de wereld u onroerend goed koopt, maar dat u ook onroerendgoedbelasting moet betalen. Dubai is wereldwijd bekend bij investeerders in onroerend goed omdat u geen belasting hoeft te betalen over uw onroerend goed.

En hoe zit het met de ROI? In Dubai krijg u de afgelopen tien jaar meer dan 120 procent rendement uit huur en vermogenswinst, vergeleken met 75% in Londen en 63% in New York.

4. Huurvoordelen in het vastgoed in Dubai

De huurmarkt in Dubai is iets anders dan op andere plaatsen in de wereld. Dubai heeft Londen ingehaald als de meest favoriete investeringslocatie en belooft huurrendementen tot 10%. Weet ook dat de huur jaarlijks vooraf wordt betaald.

5. Dubai heeft een infrastructuur van wereldklasse

Dubai is ontworpen als een slimme en duurzame stad. Met Dubai International Airport (DXB) beschikt Dubai niet alleen over een wereldwijd toonaangevende luchtvaartinfrastructuur, maar heeft de stad ook een sterk ontwikkelde infrastructuur voor vervoer over land.

Volgens een enquête onder alumni van Insead is Dubai de beste stad ter wereld om te wonen en te werken. Het heeft ultramoderne telecommunicatie en virtuele “slimme” infrastructuur, hoogwaardige kantoor- en woonruimte, betrouwbare elektriciteits- en watervoorzieningen, eersteklas hotels, ziekenhuizen, scholen, winkels, parken en recreatievoorzieningen.

6. Werk met een stabiele valuta

Een sterke munt zorgt voor een betere handelswaarde en dit wordt gewaarborgd doordat de dirham van de VAE is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Hebt u na het lezen van al deze voordelen ook kriebels gekregen om vastgoed aan te kopen in deze stad vol potentie? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vindt u heel wat informatie die u kan helpen voor de aankoop in Dubai. Hebt u enkele vragen die u graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wilt u de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +324 84 89 35 64 (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op deze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op