Vastgoed aankopen in Dubai privé of met vennootschap?

22 apr, 2024

Vastgoedaankoop in Dubai: Vennootschap versus Privé

Dubai, met zijn sprankelende skyline en luxueuze levensstijl, staat bekend als een wereldwijd centrum voor vastgoedinvesteringen. Voor velen is het kopen van vastgoed in deze bloeiende wereldstad een aantrekkelijke optie omwille van de belastingvoordelen, de stabiele economie en de aantrekkelijke rendementen. Bij het overwegen om vastgoed aan te kopen in Dubai moet jij als potentiële investeerder echter belangrijke beslissingen nemen, waaronder of je de aankoop moet doen via een vennootschap of als particulier. Hieronder bekijken we de voor- en nadelen van beide opties.

Vastgoedaankoop via een Vennootschap:

Uiteraard is iedere situatie is heel persoonlijk. Daarom bekijken wij als Vastgoedexpert Dubai uw persoonlijke situatie grondig en geven we zodanig advies dat je de beste beslissingen kan nemen. Afhankelijk of je al een vennootschap hebt lijsten we hier even de voor- en nadelen op.

Voordelen:

  1. Belastingvoordelen: Indien je al reeds een vennootschap hebt en je bij voorkeur met deze gelden wil investeren dan is één van de belangrijkste voordelen van het kopen van vastgoed in Dubai het potentieel voor belastingvoordelen. Dubai staat bekend om zijn gunstige belastingregelingen, zo worden de huurinkomsten aan 0% belast in Dubai en betaal je geen winstbelastingen hierop. Door op deze manier te investeren via de vennootschap kan je fiscaalvriendelijk rendement behalen uit de gelden van je vennootschap.
  2. Asset Protection: Het kopen van vastgoed via een vennootschap kan ook dienen als een vorm van assetbescherming. In geval van juridische geschillen of andere financiële tegenslagen, kan het vastgoed dat eigendom is van de vennootschap beter beschermd zijn tegen beslaglegging. Op deze manier kan je je kapitaal veilig stellen.
  3. Opbouwen van vermogen: Als je investeert in vastgoed in Dubai met gelden in je vennootschap bouw je een activa op en laat je je bedrijf groeien. Zo bouw je waarde op in je bedrijf waar je ook nog eens jaarlijks hoge nettorendementen op kan boeken.

Nadelen:

  1. Meerwaardebelasting: Als je het vastgoed in Dubai wil verkopen op termijn dan wordt je belast op de meerwaarde die gecreëerd is.
  2. Kosten en administratieve lasten: Indien je nog geen vennootschap hebt is het niet voordelig om er één op te richten voor de aankoop van vastgoed in Dubai. Er komen heel wat kosten kijken bij het oprichten en beheren van een vennootschap. Dit zijn totaal overbodige kosten waarmee je te maken krijgt.

Vastgoedaankoop als Particulier:

We raden altijd iedereen aan om vastgoed aan te kopen als particulier in Dubai. Zo ben je 100% persoonlijk eigenaar van het vastgoed, kom je niet terecht in een administratieve rompslomp en geniet je van alle voordelen.

  1. Eenvoudiger proces: Het kopen van vastgoed als particulier is een veel eenvoudiger proces dan het al dan niet opzetten en beheren van een vennootschap die de aankoop doet. Het vereist minder administratieve rompslomp en kan sneller worden afgehandeld.
  2. Persoonlijke controle: Als particuliere eigenaar behoud je volledige controle over je vastgoedinvesteringen, inclusief beslissingen over verhuur, verkoop en beheer.
  3. Geen Meerwaardebelasting: Als je je vastgoed in Dubai na enige tijd weer wil verkopen en hier meerwaarde op hebt geboekt ben je als privé persoon 100% vrijgesteld van belastingen. Dit komt door het belastingverdrag wat de Verenigde Arabische Emiraten heeft met België en Nederland.

Conclusie: Er is geen enkele reden waarom u een vennootschap zou oprichten om vastgoed aan te kopen in Dubai. U kan 100% eigenaar worden van de woning alsook de grond. Dubai kent een 0% belastingtarief op huurinkomsten en meerwaarde voor privépersonen die investeren in vastgoed in Dubai.

Bij het nemen van een beslissing over het kopen van vastgoed in Dubai, is het belangrijk om zorgvuldig alle opties te overwegen en advies in te winnen van juridische en financiële professionals. Of je nu kiest voor aankoop via een vennootschap of als particulier, Dubai blijft een aantrekkelijke bestemming voor vastgoedinvesteringen, met een breed scala aan mogelijkheden en kansen voor investeerders over de hele wereld.

Wil je na het lezen hiervan graag meer informatie omtrent investeren in vastgoed in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vindt u heel wat informatie die u kan helpen voor de aankoop in Dubai. Hebt u enkele vragen die u graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wilt u de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of WhatsApp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op