vastgoed Dubai Belastingen

Vastgoed in Dubai: hoe zit het met belastingen?

29 apr, 2024

Als ik investeer in vastgoed in Dubai, moet ik dan belastingen betalen? Als je vastgoed aankoopt in Dubai kan je als investeerder genieten van hoge waardestijgingen en huurinkomsten Maar hoe zit het dan belasting technisch als ik inwoner ben van België of Nederland? 

Als je inwoner bent van België of Nederland en je koopt vastgoed in Dubai of in andere landen dan hangt het er vanaf of er een belastingverdrag is met het land waar je investeert in vastgoed en België of Nederland. Zo is er zo’n verdrag gesloten tussen de Verenigde Arabische Emiraten, België en Nederland. Dit verdrag is ontworpen om te voorkomen dat er twee keer belasting geheven wordt over het bezit en inkomen uit vastgoed in Dubai. Dit betekend dat de inkomsten die je verwerft met het vastgoed in Dubai, je ook belast wordt in Dubai zelf. Dubai heeft een eigen belastingstelsel, namelijk 0% op huurinkomsten en meerwaarde.

Dus de huurinkomsten en meerwaarde na verkoop komen al reeds belast richting België en Nederland, waardoor je als investeerder fiscaal gezien volledig in orde bent. 

Het enige waar je rekening mee moet houden:

Als Belgische vastgoedinvesteerder in Dubai: België rekent een jaarlijkse Kadastraal Inkomen (KI) op het vastgoed, wat maakt dat je om en beide tussen de 500 – 700 euro per jaar dient te betalen in België.

Als Nederlandse vastgoedinvesteerder in Dubai: In Nederland moet de woning opgegeven worden in box 3, maar een belastingvermindering is toegestaan. Algemeen geldt dat de belastingvermindering gelijk is aan het gedeelte van de box 3-heffing dat is toe te rekenen aan buitenlands vermogen. Daarbij is de waarde van het bezit als de eventuele hypotheekschuld van belang.

Mocht je de stap willen zetten om te investeren in Dubai, laat je zeker voldoende informeren door een fiscalist. 

Wil je graag weten of het interessant is om vastgoed aan te kopen in Dubai privé of met een vennootschap? Lees het ik dit artikel.

Wil je na het lezen hiervan graag meer informatie omtrent investeren in vastgoed in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vindt u heel wat informatie die u kan helpen voor de aankoop in Dubai. Hebt u enkele vragen die u graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wilt u de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of WhatsApp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op