Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

17 jun, 2024

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het cruciaal om het beheer en de verhuur van je pand goed aan te pakken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste stappen en overwegingen om je vastgoedbeheer en verhuurproces soepel en winstgevend te laten verlopen.

Neem contact met ons op om het Property Management te bespreken

1. Juridische en administratieve voorbereidingen

Registratie en eigendomsbewijzen

Zorg ervoor dat je eigendom correct is geregistreerd bij de Dubai Land Department (DLD). Het eigendomsbewijs, ook wel de Title Deed genoemd, is essentieel voor elke toekomstige transactie en verhuur. Hiervoor zorgen wij bij Vastgoedexpert Dubai dat onze klanten steeds inorde zijn met alle nodige documenten. Zijn deze documenten niet inorde dan kan je ook niet overgaan tot het verhuren van je pand.

Verhuurvergunningen

In Dubai is het verplicht om een verhuurvergunning aan te vragen bij de Real Estate Regulatory Agency (RERA). Deze vergunning zorgt ervoor dat je legaal je pand kunt verhuren en beschermt zowel de eigenaar als de huurder. Mocht je een partij ter plaatse in zee gaan die het beheer en verhuur voor jou zal regelen dan dienen zij hier rekening mee te houden.

Opmaken van het huurcontract

Om je vastgoed in Dubai te verhuren werken we uiteraard met een huurcontract, dit is ook verplicht. Je kan gebruik maken van de standaard huurcontracten opgesteld door RERA en Dubai Land Department maar dit raden we niet aan. Wij bij Vastgoedexpert Dubai hebben jaren geleden gemerkt dat deze opbouw niet voldoende is om u als investeerder voldoende in te dekken. Daarom maken wij bij Vastgoedexpert Dubai onze eigen huurcontracten op met 37 extra addendums aan toegevoegd om zo de investeerder voldoende te beschermen. Denk maar aan:

  • 10% huurwaarborg bij ondertekening
  • Jaarlijkse huurprijs volledig vooruit betaald
  • Kosten om het appartement terug in nieuwe staat op te leveren bij uittreden ten laste van de huurder (denk maar aan volledig herschilderen, nieuwe matras, herstellingen,…)
  • 3 maanden voor einde contract tijdig opzeggen, anders geldt er een boeteclausule

Contacteer ons voor het verhuren van je vastgoed in Dubai

2. Het kiezen van de juiste huurders

Screening van huurders

Het vinden van betrouwbare huurders is cruciaal voor het succes van je verhuur. Voer grondige screenings uit, inclusief kredietcontroles, achtergrondchecks en referenties van eerdere verhuurders. Dit helpt om potentiële problemen te minimaliseren. Zo stellen wij bij Vastgoedexpert Dubai onze eigen huurcontracten op met uitgebreide addendums die de investeerder zo veel mogelijk beschermd. Zo betalen huurders de huurprijs bij ons een volledig jaar vooruit + 10% borg.

3. Financieel beheer

Huurprijs bepalen

Het vaststellen van een concurrerende huurprijs is cruciaal om snel huurders te vinden. Analyseer de markt en vergelijk de huurprijzen van vergelijkbare panden in dezelfde buurt. Bij Vastgoedexpert Dubai proberen we onszelf al te onderscheiden vanaf het begin van de aankoop tot in de laatste puntjes. Het uitselecteren van de gewilde panden binnen een project alsook het appartement luxueus bemeubelen en een uitstekende service bieden naar de huurder toe. Al deze zaken zorgen ervoor dat de huurprijs gemaximaliseerd wordt, wat ten goede komt voor het rendement van de investeerder.

4. Verzekeringen

Verzekering

Een goede verzekering voor je vastgoed is essentieel. Dit beschermt je tegen schade door brand, water en andere onvoorziene gebeurtenissen. Overweeg ook een aansprakelijkheidsverzekering om jezelf te beschermen tegen juridische claims van huurders.

Conclusie

Het beheren en verhuren van vastgoed in Dubai kan een zeer winstgevende onderneming zijn, mits goed uitgevoerd. Door aandacht te besteden aan juridische en administratieve zaken, het zorgvuldig selecteren van de juiste panden en huurders, gedegen financieel beheer, en regelmatige onderhoud en inspecties, kun je je investering optimaliseren en succesvol laten groeien. Met de juiste aanpak en voorbereiding kan je vastgoed in Dubai een stabiele bron van inkomsten en waardestijging worden.

Neem contact met ons op om uw opties te bespreken

In de gloednieuwe podcast over vastgoed Dubai, met vastgoedexpert Marie, leggen we alles gedetailleerd uit, bekijk hem zeker!

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op