toekomst-van-dubai-metro

Dubai Metro: zo gaat het metronetwerk van Dubai er in de toekomst uitzien

11 nov, 2023

Tijdens de eerste helft van 2023 heeft de Roads and Transport Authority (RTA – vergelijkbaar met het Agentschap Wegen en Verkeer in Vlaanderen) van Dubai dertien prestigieuze lokale, regionale én internationale prijzen gewonnen.

Internationaal werd de RTA o.a. bekroond met de Global Safety Award 2023, uitgereikt door de Royal Society for Prevention of Accidents (RoSPA), een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatie.

Naast veiligheid, werd de RTA ook gelauwerd in de domeinen van innovatie en digitale transformatie.

Paradepaardje: Dubai Metro

Eén van de paradepaardjes van de RTA is zonder twijfel de Dubai Metro. Anno 2023 telt het metronetwerk van Dubai 47 stations over een route van 74,6 kilometer. Ter vergelijking: bij de lancering van Dubai Metro op 9 september 2009 om exact 9u, 9 minuten en 9 seconden, waren er slechts tien stops.

Uiteraard stopt het hier niet en heeft Dubai plannen om zijn metronetwerk nog te verbeteren en uit te breiden. Meer nog: ze zijn daarmee volop bezig.

LEES OOK: Dit zijn de meest populaire steden bij expats wereldwijd (en Dubai staat op nummer 1)

De toekomst: een metronetwerk met 197 stations verspreid over zes metrolijnen met een totale lengte van 843 kilometer. 119 stations zijn momenteel al operationeel of onder constructie.

Hieronder een impressie van hoe dat er dan concreet gaat uitzien:

Hebt u na het lezen hiervan ook kriebels gekregen om vastgoed aan te kopen in deze stad vol potentie? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vindt u heel wat informatie die u kan helpen voor de aankoop in Dubai. Hebt u enkele vragen die u graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wilt u de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op deze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op