Vastgoedinvesterren Dubai Marina

Dit zijn de meest populaire steden bij expats wereldwijd (en Dubai staat op nummer 1)

11 nov, 2023

Volgens een onderzoek van Remitly, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in online internationale financiële transacties, is Dubai de meest populaire stad bij expats wereldwijd.

Remitly kwam tot dat besluit door zich te baseren op het zoekvolume op Google van de zin (keyword) “verhuizen naar (naam van de stad)” in 164 landen.

“Met die data hebben we een ranglijst samengesteld, gebaseerd op hoeveel landen de voorkeur geven aan een verhuis naar een specifieke stad”, legt Remitly uit in een artikel op zijn website.

LEES OOK: Fundamentele vastgoedverschillen tussen België en Dubai

Welke steden zijn het meest populair bij expats?

Dubai komt dus als grote winnaar uit de bus. De stad prijkt bij de inwoners van maar liefst 60 landen helemaal bovenaan het verlanglijstje, waaronder bij de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nederland, Italië, Noorwegen, Australië en jawel, ook… België.

Opmerkelijk: Dubai laat in de top 10 steden als Miami (2), Parijs (3) en New York (4) achter zich. Ook Brussel (8) trouwens, dat als één van de weinige Europese steden de top 10 haalde.

LEES OOK: Waarom zou ik investeren in Dubai?

Wat maakt Dubai populair?

“Het is duidelijk dat Dubai, dat bekend staat om zijn ultramoderne architectuur en waar het hele jaar door de zon schijnt, wereldwijd beschouwd wordt als een fantastische plek om te wonen”, concludeert Remitly.

Hoewel een onderzoek op basis van één keyword misschien met een korreltje zout dient te worden genomen, liegen de bevolkingscijfers van het emiraat niet: in een periode van 12 maanden tussen 2022 en 2023, nam de bevolking toe met bijna 100.000 inwoners. Naast zon, zee en strand, dragen de vele straightforward investerings- en groeimogelijkheden ongetwijfeld eveneens bij tot het succesverhaal van Dubai.

Interesse gekregen om te investeren in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op