Investeren in vastgoed in Dubai: ontdek het traject van Senne en Yannick

14 sep, 2023

Investeren in Dubai, kan dat wel? Dat was het eerste wat bij ons opkwam. Vanaf dit moment begon onze zoektocht naar vastgoed in Dubai. Enkele weken later stonden we daar zelf naar panden te kijken.

Wij nemen u mee doorheen alle stappen die wij hebben gezet, zodat u weet hoe de aankoop in Dubai bij ons is verlopen. In veel gevallen zal het traject er wellicht soortgelijk uitzien. Houd er wel rekening mee dat iedere situatie persoonlijk is en het dus bij iedereen wel anders kan zijn. Betrouwbaar advies is goud waard!

Stap 1. Hypotheekadvies

Beginnen bij het begin. Kan ik wel vastgoed aankopen in Dubai? Heb ik wel genoeg geld? Moet ik de aankoop volledig zelf financieren uit eigen middelen of kan ik gebruik maken van een bankfinanciering?

Wij wilden gebruik maken van een bankfinanciering om zo ons rendement op eigen vermogen te vergroten.

Zo zijn we begonnen met hypotheekadvies in te winnen bij Belgische banken. We wilden exact weten hoeveel we zouden kunnen ontlenen, om bij ons adviesgesprek met Best Luxury Properties, meteen te kunnen zeggen hoeveel budget we konden investeren voor de aankoop in Dubai.

Hierbij werd er rekening gehouden met verschillende factoren zoals lonen, huurinkomsten in België, reserves in de vennootschap, reeds bestaande lopende kredieten in België, etc.  Kortom, we hebben onze huidige Belgische vastgoedportefeuille gebruikt om te investeren in Dubai. 1+1=3, toch?!

Meer lezen over het financiële aspect in Dubai? Klik hier

Stap 2. Papieren verzamelen en trip naar Dubai

Senne en Yannick, in de woestijn van Dubai

Nadat we een voorakkoord kregen van het krediet in België, konden we overgaan tot investeren in onze droom. Toen we wisten hoeveel budget beschikbaar was, vertrokken we naar Dubai om te investeren.

Om vastgoed aan te kopen in Dubai moet u zeker niet verplicht naar Dubai reizen. Dit is een persoonlijke keuze.

Wij wilden graag zelf ervaren wat en waar we wilden aankopen. U kan ook perfect vastgoed aankopen in Dubai, helemaal vanop afstand. Dat is een vrije keuze. De processen zijn allemaal gedigitaliseerd, wat vastgoedtransacties in Dubai voor alle partijen gemakkelijk maakt.

Stap 3. Aankoop van vastgoed in Dubai

We hebben enorm genoten van deze geweldige stad en het mooie weer, maar er was ook een drukke planning. Zo hadden we onder andere een afspraak op het kantoor van Best Luxury Properties.

Nadat we kennis hadden gemaakt met Guy Penders en zijn team doken we de cijfers in.

We vergeleken enkele potentiële panden, aankoopprijzen en maakten rendementsberekeningen. Na deze te screenen en te filteren, gingen we panden bezichtigen. Gelukkig worden er in Dubai maquettes gemaakt bij off-plan vastgoedprojecten, om een beter beeld te creëren. Dit zijn dus projecten die nog gebouwd moeten worden of reeds onder constructie zijn.

Ook zijn er showappartementen. Deze laten zien hoe het appartement er bij oplevering zal uitzien. Dat geeft een goede indruk van groottes, ruimtes en de afwerking van het soort vastgoed.

De vastgoedmarkt in Dubai is razendsnel. De potentiële panden waren 1 dag gereserveerd voor ons, zo konden we op het einde van de dag nog eens alles op een rijtje zetten en de juiste pandkeuze maken.

We hadden diezelfde avond besloten wat we wilden aankopen: een pand in Jumeirah Village Circle. Daar kregen we nog heel wat vierkante meters voor een haalbaar budget. Pluspunt was ook de strategische locatie, net achter Dubai Marina, 20 minuten rijden van Palm Jumeirah en 20 minuten rijden van Downtown Dubai. Dit leek voor ons, rekening houdend met het budget, de ideale keuze.

Meer lezen over de regio’s in Dubai? Klik hier

Vastgoed in Dubai, ons appartement waarin we geïnvesteerd hebben.

Stap 4. Reservering van het aan te kopen vastgoed in Dubai

Na beslist te hebben wat we wilden aankopen, reserveerden we het pand. In Dubai kan u enkel een reservering maken door een voorschot te betalen. Zo gezegd, zo gedaan. Het pand was nu officieel voor ons gereserveerd.

Wij kunnen nu achterover leunen, want Best Luxury Properties doet al het nodige om de aankoop rond te krijgen.

Best Luxury Properties zorgt voor het overmaken van de gelden, het opmaken van de huurcontracten, screening van de huurder, aansluitingen van water, elektriciteit, etc. Alle zorgen worden ons ontnomen en de huurgelden worden op onze rekening in België gestort.

Bij off-plan vastgoedprojecten gebeuren betalingen in schijven aan de ontwikkelaar, volgens vastgelegde barema’s. “Downpayment” is hier noodzakelijk om de desbetreffende unit te reserveren. De volgende schijven worden, op vastgelegde tijdstippen, betaald aan de ontwikkelaar. U kan dit vergelijken met de Wet Breyne in België, gelden worden gestort op een “escrow account” ter bescherming van de klant, wij dus.

Meer lezen over de soorten vastgoed in Dubai? Klik hier

Senne en Yannick, tekenen de aankoopdocumenten

Het bijzondere voordeel is dat er een enorme waardestijging te verwachten is bij oplevering. Een aankoop op plan is nu eenmaal goedkoper dan een pand dat reeds bestaat en klaar is. Dat verschil is te merken bij oplevering. Daarom hebben wij dus een off-plan gekocht.

Het nadeel hiervan is dat u geen direct rendement kan genereren met huurinkomsten. Deze keuze is natuurlijk heel persoonlijk. Daarom is goed en persoonlijk advies inwinnen altijd sterk aangeraden.

Vraag hier uw persoonlijk adviesgesprek aan

Stap 5. Vastgoedstrategie op lange termijn uitwerken

Nadat we wisten wat we aankocht hadden, konden we samen met Best Luxury Properties een langetermijnstrategie uitwerken. Is het voldoende zoals het nu is? Willen we nog verder groeien? Wat zijn de mogelijkheden? Financiering? Geen financiering?

Het lijkt ons heel belangrijk om ook te gaan kijken wat het doel is van de aankoop. Wat uw toekomstplannen zijn en of vastgoed in Dubai daarin kan bijdragen.

Voor ons zeker wel, want we geloven in de toekomst van de stad, zeker met de rendementen die te behalen zijn.

Interesse gekregen om te investeren in Dubai? Neem gerust een kijkje op onze website. Hier vind je heel wat informatie die je kan helpen voor de aankoop in Dubai. Heb je enkele vragen die je graag persoonlijk wil stellen aan ons? Of wil je de stap zetten voor een aankoop te doen? Neem gerust contact met ons op via +32 484 89 35 64 (BE) of +31 623 47 03 98 (NL) (telefonisch of Whatsapp), mail ons op info@vastgoedexpertdubai.be of vul het contactformulier in op onze website.

Veel succes!

Senne en Yannick

Senne en Yannick, In Dubai op het strand

Leer meer over dit onderwerp

Gerelateerde blogberichten

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Vastgoed gekocht in Dubai, wat nu?

Je hebt vastgoed gekocht in Dubai, bij een off-plan ga je over tot de oplevering en zul je de sleutels ontvangen. Bij een bestaande woning wordt de akte gepasseerd en zal je de sleutels ontvangen. Echter, om je vastgoedinvestering tot een succes te maken, is het...

Lees meer

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

error:
Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is het doel van uw investering?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Investeren in Dubai - gratis adviesgesprek

Ontvang uw gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat is het doel van uw aankoop?

Welk bedrag wenst u te besteden?

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op